Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag24.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Etat Control sågar Media Path

Publicerad: 20 Februari 2008, 15:09
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:56

Mediaauditing-företaget Etat Controls vd Fredrik Kinge är förvånad över att Sveriges Annonsörer erbjuder tjänster som konkurrerar med auditing-företagen. Han känner inte heller igen sig i Susanne Arnborgs beskrivning av branschen.


- Vi tycker det är bra att det sätts fokus på auditing i Sverige för det finns en potential här, men jag känner inte igen mig i bristen på transparens. Vår modell är transparent och den värderar inte bara priset utan tittar också på kvalitativa parametrar, säger Fredrik Kinge.

Etat Control startade i Tyskland, men har funnits i Sverige sedan 2000. Företaget gör audits på de flesta medier, bland annat tv, press och internet. Susanne Arnborg hävdade att auditingbranschen i Sverige använder sig av utländska modeller utan att anpassa dem tillräckligt efter svenska behov.

- Vår modell är högst anpassad efter den svenska marknadens förutsättningar. Vår modell kan benchmarka både priser och avtal med medier men också optimering av mediebyrå. Jag har heller aldrig stött på kritik om att vi inte är transparenta, säger Fredrik Kinge.

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.