Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag27.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Erixon kräver 100.000 kronor - annars skrotas bloggen

Publicerad: 30 April 2007, 08:32
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:06

Dick Erixon, som driver en av Sveriges största politiska bloggar, har tröttnat på att jobba gratis. Får han inte in minst 100.000 kronor från läsarna under maj månad lägger han ner bloggen.


Dick Erixon har inspirerats av den amerikanska stjärnbloggaren Andrew Sullivan, som drog in 55.000 dollar på en vecka genom "en frivillig prenumeratioinsavgift" från läsarna.

I torsdags skrev Dick Erixon i sin blogg att han strävar efter att få in 100.000 kronor i bidrag från läsarna under maj månad. Misslyckas han med det skrotar han bloggen erixon.com och blir redovisningskonsult på heltid.

- Det normala är att man har en anställning, eller en kommersiell verksamhet, så att man får in lite pengar för den arbetstid man lägger ner. Det har jag inte haft med den här verksamheten. Nu måste jag fundera över hur jag ska hantera min tid.

Har du testat att sälja reklam på sajten?

- Jag har frågat en del bloggare som har använt Google-systemet, och det ger bara kaffepengar. I början använde jag Tradedoubler och det gav inte heller några pengar. Jag tycker att det är ohyfsat låga ersättningar för det utrymme de får.

Hur mycket pengar har du fått in hittills?

- Det har varit helger och jag har inte kollat.

Dick Erixons blogg drog, enligt egen utsago, in 102.000 unika besökare under mars 2007.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.