Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Erik Kristow blir politikercoach

Publicerad: 10 September 2013, 12:00
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:35

Erik Kristow lämnar tjänsten som pressansvarig på Danske Bank för att bli politikercoach.


I september i fjol tillträdde Erik Kristow som pressansvarig på Danske Bank efter att ha lämnat jobbet som politiskt sakkunnig åt kulturministern Lena Adelsohn Liljeroth.

Sju månader senare gör han nu sorti från banken för att satsa på egna företaget Kristow Consulting, där han kommer att agera som kommunikationskonsult och politikercoach.

Vad gör en politikercoach?

– Kortfattat går det ut på att hjälpa politiker att vinna val och nå de positioner de önskar. Rent allmänt handlar coachning om att må bra, bli effektivare och mer framgångsrik. Utifrån de personliga förutsättningarna gör man upp en handlingsplan där man tar hänsyn till vilka resurser och hinder som finns.

Hur vanliga är politikercoacher?

– Så vitt jag vet är jag den enda som nischat mig mot kommunikationstjänster och personlig utveckling för politiker.

Under fem år jobbade du som sakkunnig på kulturdepartementet. Längtade du tillbaka till politiken?

– Mitt jobb på Danske Bank var ett vikariat. Jag har länge haft tankar på att starta eget och nu hade jag chansen. Jag har sett behovet av personlig utveckling inom politiken eftersom det är en ganska ensam bransch.

Vilken politiker vill du helst coacha?

– Jag har ett par uppdrag redan. Men jag har ingen speciell preferens. Men det är klart att det finns vissa politiker som är mer spännande än andra.

Helen Preutz

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.