Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag30.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Ericsson lanserar mobiltjänst med hjälp av SVT

Publicerad: 19 Februari 2008, 12:46
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:56

Mobiljätten Ericsson lanserar tjänsten Me-On-Tv i samarbete med SVT och Vasaloppet. Ericsson vill in på tv-området och målgruppen för mobil-tv-tjänsten är tv-, produktions- och mediebolag. Samarbetet ska bland annat ge Ericsson mer kunskap om tv-marknaden.


- Det här är ett led i Ericssons strategi. Vi vill in på tv-området och det här är ett sätt för oss att närma oss en ny kundgrupp. Det är ett marknadsföringssamarbete som inte bygger på kommersiella grunder, säger Charlotta Sund, vice vd för Ericsson Multimedia i Norden.

Tjänsten Me-On-TV gör det möjligt att filma med en 3G-mobil och samtidigt skicka ljudet och bilden live till en mottagare. Samarbetet går bland annat ut på att tre Vasaloppsåkare utrustas med en 3G-mobil. Åkarna filmar tävlingen från spåret och ger samtidigt personliga kommentarer. Filmerna används i SVTs sändningar. Det här är första gången som Ericsson gör tjänsten tillgänglig för en större publik i Sverige. Ericssons varumärke kommer också att synas på plats vid loppet.

- Vi kommer från telekom-sidan och SVT från mediesidan och vi tror att de här marknaderna kommer att gå ihop till en enda marknad. Det här är ett sätt för oss att testa hur ny teknik kan användas men också få input från SVT om hur man kan förbättra den här typen av lösningar, säger Charlotta Sund.

Vasaloppet vill utveckla evenemanget och göra det mer personligt. Vasaloppet har inlett ett tvåårigt samarbete med Ericsson som kan bistå med teknik som möjliggör den resan. På så sätt kommer Ericsson också att fortsätta samarbeta med SVT som sänder loppet.

- Vi har sett det som intressant att synas med Vasaloppet och självklart också med SVT eftersom tv numera ingår i vårt erbjudande, säger Charlotta Sund.

SVTs projektledare Johan Bernhagen kommenterar upplägget:- Vi ser det inte som ett samarbete med Ericsson, utan med Vasaloppet och vi har använt 3G-teknik förut under loppet. Enligt avtalet väljer vi själva om vi vill visa Ericssons varumärke i våra sändningar, säger han.

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.