Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

tisdag18.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

"Erfors har överträtt gränsen för vad som är lämpligt"

Publicerad: 4 juni 2009, 06:37
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:35

När Staffan Erfrors lät Hells Angels ex-president Thomas Möller bo i sin lägenhet blev det samtidigt omöjligt för honom att verka som journalist på Expressen, säger Thomas Mattsson till Dagensmedia.se.


Staffan Erfors befinner sig just nu på väg till Stockholm. Han och Thomas Mattsson har dock pratat under natten.

- Han har berättat för mig att han lärt känna Thomas Möller i sociala sammanhang och det kan man möjligen förstå, givet att våra medarbetare ofta framträder i offentliga sammanhang.

- Men relationen har övergått i att Erfors har lånat ut sin lägenhet till Thomas Möller. Där menar jag att han överträtt gränsen för vad som är lämpligt och Erfors delar den analysen, säger Thomas Mattsson till Dagensmedia.se

Staffan Erfors uppger att det inte har funnits något arbetsmaterial i lägenheten och att han inte har haft någon kontakt med Thomas Möller om tidningens redaktionella beslut. Men uppgifterna har skadat förtroendet för både Expressen och Erfors själv, säger Thomas Mattsson.

- Därmed blir det omöjligt för honom att fortsätta hos oss, säger han.

Kände ni till deras relation innan det sipprade ut i media?

- Nej.

Thomas Mattsson fortsätter:

- Det är tråkigt för Erfors är en dokumenterat skicklig reporter och arbetsledare. Men hans omdöme har klickat i den här frågan. Han tycker själv att det är viktigt att ta konsekvenserna av sina handlingar.

Får han sparken?

- Han är på andra sidan jorden och på väg hem, så den praktiska hanteringen får vi ta sedan.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.