Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Englas mor anmäler Expressen

Publicerad: 22 maj 2009, 05:26
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:36

I efterspelet kring mordet på den unga flickan Engla Höglund riktade Englas mamma Carina Höglund skarp kritik mot medierna i debattprogram och artiklar. Nu anmäler hon tre tidningar till Justitekanslern, JK.


De aktuella medierna är Sydsvenskan, Expressen och Nordisk kriminalkrönika. Enligt mamman har tidningarna publicerat kränkande och felaktiga uppgifter om Engla och byn Stjärnsund.

"Jag har valt ut dom tre grövsta övertrampen mot Engla och hennes familj. Det finns många fler slag under bältet men jag är inte ute fter att media ska bli perfekt utan att det ska komma tydligare förhållningssätt mot dom grövsta kränkningarna som kan drabba brottsoffer och dess anhöriga", skriver hon i anmälan.

Anmälan mot Expressen gäller en artikel som citerade förundersökningen innan den blev offentlig.

"Anhöriga hade inte fått någon information om förhörens innheåll så publikationen skadade allvarligt anhöriga till Engla som fick vänta på svar kring händelsen och sanningshalten flera månader till handlingarna blev offentliga. Sanningshalten var då mycket låg efter som dom första förhören inte stämmer in med slutförhören", skriver Carina Höglund.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.