Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Englas begravning sågs av 365.000 tittare

Publicerad: 12 Maj 2008, 08:31
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:50

Den hårt kritiserade sändningen av Englas begravning på SVT sågs av 365.000 tittare enligt siffrorna från MMS. Det betyder att programmet hamnade på 35e plats av de mest sedda programmen i helgen.


De flesta som valde att titta i lördags förmiddags på Engla Höglunds begravning var 60 år och äldre, motsvarande nästan 11 procent. Den näst största tittargruppen låg i åldern mellan 40-59 år eller drygt 3 procent.

Bara 1 procent av barnen mellan ett år och fjorton år tittade på begravningen.

Tre gånger fler kvinnor än män som såg Englas begravning.

Per Yng, enhetschef på nyheter och sport på SVT, säger att tittarsiffran är något högre än den förväntade med tanke på att det var pingstafton och väldigt vackert väder.

- Jag tippade på att 300.000 skulle titta på begravningen, säger Per Yng.

SVT-chefen säger till Dagens Media att sändningen har stärkt honom i uppfattningen att det var rätt beslut att sända begravningen och hävdar att de flesta mejl till honom är positiva.

- Före begravningen var de flesta mejl negativa men nu är majoriteten av dem positiva till att vi sände programmet. Opinionen har svängt efter att vi sände programmet på ett värdigt och respektfullt sätt, säger Per Yng.

Tonchi Percan

linnea.kihlstrom@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.