torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"En ny dimension till Aftonbladet"

Publicerad: 1 oktober 2008, 06:01
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:39

Aftonbladets försök med taggar i tidningen för att skapa mobiltrafik är en av de största satsningarna tidningen gör i år. "Det är inte dyrt i kronor räknat men det har kostat mycket mankraft", säger Anna Körnung, nyhetschef och innehållsansvarig för mobilen.


OE

Ola Eriksson


Dagens Aftonbladet är fylld med små bilder som användaren kan fotografera av för att genom ett litet program i telefonen få mervärde i form av rörlig bild och bildspel direkt till mobilen.

-Vi vill att läsarna som har betalat 10 kronor för tidningen ska känna att de får ett mervärde, en ny dimension till papparstidningen, en wow-känsla, säger Anna Körnung.

I dagens tidning finns tjänsten bland annat knuten till Lars Lagerbäcks VM-kvalsuttagning, vädret och Idol. Nöje, nyheter och sport är de avdelningar som främst kommer att få den nya tjänsten knuten till sig.

-Det är svårt att säga hur många taggar vi kommer ha i varje tidning, men 10-15 stycken är troligt.

Från start finns inga annonsmöjligheter i mobilplattformen men det är på gång.

-I steg ett har vi fokuserat på att bygga en redaktionell produkt som kan generera trafik men sedan finns det en massa möjligheter för annonsörer och ganska snart kommer vi kunna se de första annonserna, säger Anna Körnung.

Hon vill inte ge sig på någon gissning om hur många som kommer att använda den nya tjänsten. Användaren måste ladda ner ett program till sin telefon för att den ska fungera. Kostnaden består sedan av den datatrafik som konsumeras. Anna Körnung säger att det är skarpt läge direkt och att det här inte enbart ska ses som något test.

-Det är absolut på riktigt och nu satsar vi mycket på att det här ska bli en rutin i tidningsmakandet.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev