Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag31.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

"En helt annan sak när någon som Kissie aktivt delat ut propaganda

Publicerad: 20 April 2011, 11:02
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:13

Nyheter24 har tidigare anklagat bloggaren Kissie för att hysa nazistsympatier. Nu kopplas sajtens egen bloggare Dessie också samman med nazirörelsen.


Ämnen i artikeln:

Nyheter24Kissie

Dagensmedia.se har tidigare berättat om bloggaren Alexandra "Kissie" Nilssons bråk med Nyheter24 – som publicerade uppgifter om hennes påstådda nazisympatier.

Bakgrunden var att Kissie ihop med sin bror, för flera år sedan, delat ut flygblad från den nazistiska organisationen "Nationalsocialistisk Front", NSF.

I dag kan dagensmedia.se berätta att Nyheter24:s egen toppbloggare, Desirée "Dessie" Nilsson, lagt upp en nazi-bild på sin blogg. På bilden poserar hon intill en datorskärm som spelar upp en video till låten "Blattesvin" av det högerextrema bandet Somalia Kickers.

Aaron Israelson är chefredaktör på Nyheter24:

– Det stämmer att hon publicerade en bild med vitmakt-symboler i bakgrunden men när hon uppmärksammades på det av läsarna så togs bilden bort på direkten.

– Det är absolut ingenting hon står bakom.

Ni uppmärksammade Kissie tidigare, varför har ni inte uppmärksammat detta?

– Det är en helt annan sak när någon som Kissie aktivt delat ut propaganda och har lierat sig med högerextrema krafter.

Han fortsätter:

– Det är två helt olika världar då Dessie flera gånger tidigare aktivt markerat att hon tar avstånd från Sverigedemokraterna och andra högerpolitiska grupperingar.

Desireé Nilsson har sedan bilden togs ner beklagat publiceringen och tagit avstånd från nazism. Hon har uppgett att bilden togs på en fest, och det var "några av killarna" som lyssnade på musiken.

Dagensmedia.se har utan framgång sökt Desirée Nilsson.

Stephan Drenzel

Ämnen i artikeln:

Nyheter24Kissie

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.