Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

"En bitchig och slagfärdig kärring"

Publicerad: 27 Mars 2011, 05:38
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:16

Elizabeth Taylors bortgång och Drottning Silvias sjukdom diskuteras i veckans söndagspanel.


Varje söndag ber dagensmedia.se några branschprofiler att summera veckan som gått – och blicka framåt.

Anna Serner, avgående vd för Tidningsutgivarna

Vad har varit veckans snackis?

– Veckans snackis måste ha varit att Drottning Silvia varit så allvarligt sjuk att hon fått STÄLLA IN! Herregud, det måste varit risk för rikets säkerhet, spekulationerna har varit livliga i vad som kunnat hända Konungariket Sverige.

Vad vill du läsa om nästa vecka?

– Då vill jag läsa om Juholt-effekten som fick fart på vårvärmen. Han är ju så hårig Juholt. Måste vara varmt? Och värme kan väl sprida sig? Sedan ler han ju så gött så han får säkert fart på solen också!

Karin Olsson, kulturchef på Expressen

Vad har varit veckans snackis?

– Elizabeth Taylors död. Det går nästan inte att sluta titta på de gamla vackra filmstjärnebilderna och fundera över den tidens kvinnoroll. Jag älskar hennes gestaltning i "Vem är rädd för Virginia Woolf", där hon får vara en bitchig och slagfärdig kärring istället för mystisk skönhet.

Vad vill du läsa om nästa vecka?

– Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne, världens största barn- och ungdomslitteraturpris, tillkännages på tisdag. Jag hoppas på en välkänd och sprakande pristagare. Någon som kan matcha Astrid Lindgrens kvaliteter, både som berättare och samhällsdebattör.

Anders Rydell, kulturjournalist och författare

Vad har varit veckans snackis?

- Från ett svenskt perspektiv Håkan Juholt. Jag tror han är ett väldigt bra val rent personstrategiskt. Sossarna ska inte välja en Stockholmare till partiledare. Allt det här snacket om att man måste locka medelklassväljare i storstäderna är ju bara något journalister innanför tullarna häver ur sig.

– Juholt känns dock lika hal och politiskt odefinierbar som Reinfeldt. Men kanske är det framtidens partiledare, inte en visionär utan en mänsklig "bägare" som kan fyllas med det som står på den politiska agendan för dagen. Kan det dessutom framföras med dialekt borde man vara hemma.

Vad vill du läsa om nästa vecka?

– Danmark sjunker i havet - Öresundsbron förlängs till Tyskland.

Dante Thomsen

Ardalan Samimi

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.