Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag05.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Emma Rheborg blir Nordeas nya informationschef

Publicerad: 14 Augusti 2014, 05:59
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:31

Nordea rekryterar Ratos kommunikationsdirektör Emma Rheborg, som tidigare jobbat som JKL- konsult.


Ämnen i artikeln:

JKLNordea

Emma Rheborg kommer fortsätta som kommunikationsdirektör på investmentbolaget Ratos med ansvar för både IR- och mediefrågor under hösten. På bolaget fungerar hon även som kommunikationsrådgivare till bolag ägda av Ratos.

Men vid årsskiftet blir hon Nordeas nya informationschef.

– Ratos verksamhet ligger i anslutning till finansbranchen. Det finns många angränsande frågor och många situationer jag varit med om på Ratos som jag kommer ha nytta av på Nordea. Men framförallt har jag lockats av Nordeas position i Norden som jag vill utvecka. Och bland dem jag träffat på banken finns ett starkt kundfokus som jag gillar, säger Emma Rheborg till Dagens Media.

Vilken är den viktigaste frågan för Nordea att kommunicera?

– Det är för tidigt att gå in på. Jag ska först träffa kommunikationsavdelningen. Min uppsägningstid på Ratos löper under hela hösten.

Emma Rheborg har även arbetat som JKL-konsult i många år. I Nordea kommer hon att leda det svenska kommunikationsteamet och rapportera till Claus Christensen, chef för Group Identity & Communications.

Simon Andrén

simon.andren@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

JKLNordea

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.