Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag19.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Emma Pernalds kampanjar för Fredrik Reinfeldt

Publicerad: 21 Augusti 2008, 07:42
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:42

Moderaternas EU-kampanj får kunglig glans. Prins Carl Philips flickvän blir Storåkers McCanns projektledare för kampanjen inför valet till Europaparlamentet.


Moderaternas reklambyrå Storåkers McCann har utsett Emma Pernald till projektledare för EU-kampanjen. Det skriver Politikerbloggen i dag.

- Vi har jobbat med Storåkers tidigare, och det fortsätter vi med även i valet till EU-parlamentet, säger Pär Henriksson, kommunikationschef för moderaterna, till Dagens Media.

Han vill dock inte kommentera Emma Pernalds inblandning.

- Storåkers bemanning får Storåkers kommentera.

David Hägglund, byråchef på Storåkers, bekräftar uppgifterna.

- Emma är projektledare för den gruppen, säger han till Dagens Media.

Enligt Politikerbloggen har även prins Carl Philip själv, under en period, arbetat på Storåkes McCann som praktikant. Praktikplatsen ska ha varit en del av hans utbildning på designskolan Forsbergs.

Kungahusets band med regerigen, genom Storåkers McCann, får dock kritik från oppositionen.

- Det är ju uppenbart att det inte är en slump eller ett sammanträffande. Det som har sagts som ett väldigt starkt argument för kungahuset är just att de ska stå över politiken och inte ha några politiska kopplingar. Men det här tycker jag känns som en tydlig politisk koppling, säger socialdemokraternas riksdagsledamot Hillevi Larsson, ordförande i republikanska föreningen, till Politikerbloggen.

Dagens Media har sökt Emma Pernald.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.