Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag05.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Elva delges misstanke om brott i Metronome-härvan

Publicerad: 29 Februari 2008, 11:03
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:55

Tillsammans misstänks de har lurat staten på miljonbelopp. Sammanlagt elva personer har delgivits misstanke i den omfattande bedrägerihärva som skakar Schibstedägda Metronome. "Det är ett intressant persongalleri", säger åklagare Martin Tidén.


Ekobrottsmyndighetens utredning kring Metronome har vuxit kraftigt. Kammaråklagare Martin Tidén har delgivit elva personer misstanke om brott, brottsrubriceringen är grovt försvårande av skattekontroll.

- Nu har vi kommit till vägs ände, det är de här personerna vi riktar in oss på, vi har hållit hög fart, men det här ett oerhört omfattande material, säger Martin Tidén.

Bland de misstänkta finns både de entreprenörer som utfört byggnadsarbeten åt Metronome och personer som har haft, nyckelpositioner inom koncernen.

- Det finns både män och kvinnor bland de misstänkta, jag vill betona att alla inte är eller har varit anställda i koncernen, säger Martin Tidén.

Flera av de som delgivits misstanke brott har fått sina personuppgifter sekretessbelagda.

Gunnar Strömblad, vd för Schibsted i Sverige:

- Jag inga uppgifter om att någon person som nu är anställd i koncernen skulle omfattas av misstankarna, säger han.

Flera av de som delgivits misstanke om brott har fått sina personuppgifter sekretessbelagda, vilket är ovanligt.

- Det är sällan det sker. Men vi har den möjligheten, om vi anser att det skulle vara särskilt skadligt att ett namn blir offentligt, säger chefsåklagare Kent Madstedt vid ekobrottsmyndigheten.

Av de elva misstänkta är det fyra som fått sina personuppgifter sekretessbelagda, fyra har inte fått det. Ytterligare tre personer har inte begärt någon offentlig försvarare.

Läs mer i senaste utgåvan av Dagens Media pappersedtion, nummer 4 2008

Niclas Rislund

niclas@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.