Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag23.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Elgiganten slipper vite efter Media Markts slarv

Publicerad: 17 Januari 2007, 14:07
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:13

Marknadsdomstolen har tidigare dömt Elgiganten till bötesvite om de använder vissa ord i sin marknadsföring. Främst handlar det om ord som säger att Elgiganten har det största och bredaste sortimentet. Nu slipper Elgiganten vite på grund av slarv från Media Markts sida.


Marknadsdomstolen har tidigare dömt Elgiganten till vite vid användandet av fraserna "Det bredaste sortimentet av märkesvaror", "Nordens bredaste sortiment", samt "Norra Europas största elektronik- och vitvarusortiment" i sin marknadsföring.

För att vitesdomen ska gälla måste Media Markt ställa en bankgaranti till Marknadsdomstolens förfogande. Den ska vara samma som vitesbeloppet, det vill säga 500.000 kronor i det här fallet.

Eftersom Media Markt misslyckats med att ställa bankgarantin till Marknadsdomstolens förfogande ogillas nu den tidigare domen mot Elgiganten.

Således kan Elgiganten använda sig av de ovan nämnda fraserna så mycket de önskar utan att riskera drabbas av vite från Marknadsdomstolen.

Erik U:son Dahlström

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.