Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag21.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Elgiganten - Mediamarkt: 2-2

Publicerad: 22 Maj 2008, 07:51
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:48

Elgiganten trotsade marknadsdomstolens reklamförbud genom att fortsätta att påstå att de har Nordens bredaste sortiment. Nu tvingar tingsrätten Elgiganten att betala 500.000 kronor i vite.


Det var konkurrenten Mediamarkt som upptäckte att Elgiganten bröt mot reklamförbudet. I januari 2007 förbjöd domstolen Elgiganten att använda påståendet att man har Nordens bredaste sortiment i marknadsföringen, vid vite om en halv miljon kronor. Efter domen har anställda vid Mediamarkt besökt Elgiganten-varuhus i Växjö och Linköping och sett och fotograferat reklamskyltar med påståendet "Nordens bredaste sortiment".

Tingsrättens dom innebär att det står 2-2 i marknadsföringskriget mellan Elgiganten och Mediamarkt. I februari dömdes Mediamarkt att betala 500.000 kronor i böter, sedan en anställd på Elgiganten fotograferat en skylt med påståendet att kedjan har de lägsta priserna. Marknadsdomstolen förbjöd i oktober 2006 Mediamarkt från att använda påståendet att kedjan har de lägsta priserna i sin marknadsföring.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.