Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag15.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Electrolux sparkar 50 konsulter och anställda

Publicerad: 16 December 2011, 09:06
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:38

Electrolux säger upp 50 konsulter och anställda på koncernstaben. En av dem som får lämna är Johan Almquist, senior vice president för global brand and marketing.


Ämnen i artikeln:

Electrolux

Det var i november som Electrolux gick ut med beskedet att företaget skulle dra åt svångremmen ordentligt. Totalt ska över 5 miljarder kronor årligen sparas, för att få bukt med ökade kostnader för råmaterial och minskad försäljning.

Nu är detaljerna i sparpaketet klara och det står klart att en stor del av besparingen kommer att ske på personalsidan.

– Vi gör reduceringar inom koncernstaben vilket innebär att cirka 50 konsulter och anställda lämnar. Det handlar om alla koncernstaber, alltså inte bara marknadsavdelningen, säger Erik Zsiga, presschef för Electrolux.

Hur många på marknadsavdelningen som påverkas är inte klart men Johan Almquist, senior vice president för global brand and marketing är en av dem som fått gå. Hans tjänst kommer inte att ersättas.

– Jag vill inte kommentera enskilda anställda, men det är 50 duktiga medarbetare som nu försvinner, vilket är nödvändigt för att sänka kostnaderna i den verklighet som råder.I vår bransch är det alltid nödvändigt att ständigt se över hur vi kan göra det vi gör mer effektivt.

Hur kommer besparingarna att påverka era medieinvesteringar?

– Det är för tidigt att säga.

Dagensmedia.se har sökt Johan Almquist.

Henrik Widell

Ämnen i artikeln:

Electrolux

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.