Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag18.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Ekonomi24 ska stärka Affärsvärlden

Publicerad: 29 April 2002, 07:31
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:16

Ekonomi24s snabba nyhetswebb ska komplettera den fördjupande Affärsvärlden och flytta fram veckotidningen positioner på marknaden. Det är tanken bakom Affärsvärldens förvärv av Ekonomi24.


- Vi har länge diskuterat hur vi ska göra en offensiv satsning på Affärsvärlden. En del är kombinationen av den snabba webben och den fördjupade veckotidningen. Vi har också en gemensam värdegrund med E24 i form av en oberoende, kvalificerad och utmanande affärsjournalistik, säger Per Bowallius, vd för Ekonomi & Teknik förlag.

Ekonomi & Teknik förlag har förvärvat delar av inkråmet hos Ekonomi24, bland annat verksamheten och personalen. Avtalet är av royaltykaraktär.

- Upplägget är beroende av den nya konstellationens affärsmässiga framgångar de närmaste åren. Vi har gjort ett upplägg som båda är nöjda med och som om det går bra ger tillbaka till båda parter, säger Per Bowallius.

Han har inga planer på att lägga ner varumärket Ekonomi24.

- Hur varumärkena Affärsvärlden och Ekonomi24 ska kopplas samman tittar vi på just nu.

Hur konsekvenserna blir för samarbetet med Finans Vision är oklart. Per Bowallius accepterar inte att den personal som ingår i affären arbetar för Finans Vision samtidigt som de arbetar för Affärsvärlden.

- Jag ser inte att vi kan ha personal som jobbar för Affärsvärlden som också hjälper Ekonomi24 AB i deras samarbete med Finans Vision.

Thomas Peterssohn blir chefredaktör för Affärsvärlden och kvarstår som chefredaktör för Ekonomi24. Han kan däremot inte fortsätta som redaktionschef för Finans Vision.

- Det ingår inte i arbetsbeskrivningen för Affärsvärldens chefredaktör att vara redaktionschef för Finans Vision. Han tillträder här omgående och har inga andra åtaganden än det som ryms inom chefredskapet på Affärsvärlden, säger Per Bowallius.

Christer Björkin, tidigare affärsutvecklingschef för Ekonomi & Teknik förlag, blir vd för Affärsvärlden förlag.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.