Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

”Ekobrottet gäller privata bolag”

Publicerad: 11 September 2009, 13:54
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:55

Den utredning om skattebrott som inletts mot vd:n i Getupdateds dotterbolag gäller mannens privata bolag. Det säger Getupdateds ekonomichef Håkan Juserius.


Som Dagensmedia.se tidigare i dag kunde berätta är vd:n, förutom grov kvinnofridskränkning, även misstänkt för skattebrott. Enligt Håkan Juserius, ekonomichef och vice vd på Getupdated finns det i dagsläget inget som tyder på att den ekonomiska brottsligheten skulle beröra Getupdated eller dess dotterbolag.

– Vi har fått viss information om att  han är föremål för granskning gällande ekonomiska oegentligheter. Den information som vi har fått är att det gäller hans privata bolag. Jag har ingen information som säger att dotterbolaget skulle beröras, säger han och fortsätter:

– Vi har erbjudit oss att vara till hjälp i denna utredning.

Mannen sitter nu mot sitt nekande häktad för grov kvinnofridskränkning mot hans nuvarande sambo.

Enligt Getupdateds pressmeddelande som skickades ut tidigare i veckan misstänks mannen sexuellt ha ofredat en anställd inom det dotterbolag som mannen är vd för.

– Vi har direkt och indirekt ställt all hjälp till förfogande till vår kvinnliga medarbetare i dotterbolaget och stöttat henne i processen. Hon har själv valt att polisanmäla detta, säger Håkan Juserius.

Hur går Getupdated som bolag vidare nu?

– Det viktiga är att vi skapar arbetsro, att vi jobbar på, fokuserar och blickar framåt i verksamheten. Jag känner att det finns bland personalen till nya ledaren Henrik Zobal och att personalen trots de tragiska händelserna samlar kraft framåt.

Getupdated har drabbats av två sex-skandaler på kort tid. Vad säger händelserna om kulturen i bolagets ledning?

– Jag är sedan drygt ett halvår tillbaka anställd i bolaget och jag känner inte igen mig i detta. Det finns en stark Getupdated-kultur som innebär att leverera till våra kunder på bästa möjliga sätt och stolthet för de kompetenser som vi har.

– Det är två skilda händelser, det som hänt i Getupdated och dotterbolaget. Det är också två skilda bolag även om det är inom samma koncern.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.