Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Egmont stuvar om - Gösta Liedberg får gå

Publicerad: 27 Januari 2009, 08:37
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:23

Egmont och Hjemmet Mortensen får gemensam ledning. Per Kjellander blir vd för båda bolagen medan Gösta Liedberg får lämna Egmont. "Nu ska jag ta grönt kort", säger Gösta Liedberg till Dagensmedia.se.


Det var i somras som norska Orkla sålde sin andel i Hjemmet Mortensen till Egmont Norge, vilket resulterade i att Egmont fick hela ägandet.

Nu stuvar ledningen om i toppen och gör Hjemmet Mortensens vd Per Kjellander till vd för båda förlagen.

- Att samordna ledningen är ett naturligt nästa steg, säger Per Kjellander.

Blir det fler synergieffekter?

- Det är inget som är bestämt. Det ska vi titta på nu.

Gösta Liedberg säger att han har förståelse för ledningens beslut.

- Det här sker i bästa samförstånd. Det här är en process som pågått sedan vi köpte Hjemmet i somras. Vi har diskuterat olika lösningar och per är en bra kille som har bra erfarenhet.

Hur känns det att lämna?

- Det känns ledsamt att tappa kollegor och roliga titlar. Men samtidigt finns det andra spännande saker man kan göra. Men självklart känns det vemodigt.

Bland de nya titlarna som lanserats under tiden som vd lyfter han fram King och köpet av Vagabond.

- Men att få jobba med en sån fin och gammal veckotidning som Hemmets Journal och gjort att den har behållit sin förstaplats som Sveriges största betalade tidning har också varit kul.

Vad ska du göra nu?

- Jag ska investera i varumärket Gösta Liedberg. Jag ska investera i någon form av utbildning och i min hälsa. Jag ska åka skidor och ja ska ta grönt kort. Dessutom står jag till Egmonts förfogande ett tag till, säger han.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.