Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Efterlyst sålde 53.000 ex

Publicerad: 6 maj 2009, 08:30
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:26

Första numret av Aftonbladets bilaga "Efterlyst" sålde i 53.000 exemplar. "Jag är ingen tidningsnisse men de som är det säger att det är fantastiskt", säger Hasse Aro till Dagensmedia.se.


"Efterlyst" lanserades i mitten av april. Magasinet tar avstamp i tv-programmet och ger fördjupningar och reportage. Efterlyst-profilerna Hasse Aro och Leif GW Persson medverkar i tidningen.

Tidningen sålde, enligt Hasse Aro, 53.000 exemplar. Varje exemplar kostade 15 kronor tillsammans med tidningen. Hasse Aro jublar nu över siffran.

- Allt över 30.000 är skitbra, säger Hasse Aro.

Hur hade ni satt målen?

- Vi hade inga direkta mål eftersom vi inte är så vana med tidningar, men vi hade hoppats på över 30.000. Det nummer som kommer ut imorgon har större upplaga.

Hur stor då?

- Det är hemligt.

Både MTG och Bonnier satsar hårt på kriminaljournalistik nu. Varför är det så?

- Jag har velat göra tidning i många år men det är svårt att räkna hem en. När vi närmade oss Aftonbladet hoppade de på direkt. Att TV4 hade sitt kan ju ha skyndat på deras beslut. Men intresset har nog alltid funnit där.

En helsida i Efterlyst kostar 54.000 kronor brutto.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.