Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

tisdag18.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Efter rock'n'roll-krönikan – nu blir han modell

Publicerad: 10 december 2012, 12:58
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:01

Copywritern Svante Nybyggars blir fotomodell.


I krönikan "Rock on, sextioplussare" på dagensmedia.se gjorde Svante Nybyggars, copy på Nybyggars Kommunikation, upp med bilden av hur en medelålders man ska se ut och vara.

Nu har hans nya stil resulterat i att han fått modellkontrakt av Top Dollar Models.

– Jag kallar det hela för mitt lustfyllda Iggy Pop-projekt, säger Svante Nybyggars, och fortsätter:

– I yrkesrollen har jag byggt mitt personliga varumärke som en yrkesstolt och erfaren copywriter. Som 60-plussare vill jag ta ut svängarna lite. Nybyggars bygger nytt, nu med avseende på livsstil och hälsa.

Svante Nybyggars förklarar att han filosoferar mycket kring åldrandet, och att han känner att han inte vill "förgubbas".

– I min umgängeskrets finns numera många yngre människor, flera av dem entreprenörer i modebranschen. Jag fungerar lite som mentor och hjälper dem med min erfarenhet av marknadskommunikation. Och omvänt får jag ta del av deras glädje och energi.

Han har ännu inte gjort något modelljobb för Top Dollar Models.

– Agenturen har precis lagt ut bilderna. Vi får se. Men äldre modeller med karaktärsansikten sägs vara på modet. Pratade med bluesmusikern Bill Öhrström, 69, som fortfarande gör modelljobb.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.