Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag21.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Efter namnkuppen - Bonnier skrotar Allt om Båtar

Publicerad: 14 April 2008, 14:04
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:52

TTG snodde namnet Allt om Båtar framför näsan på konkurrenten Bonnier. Nu skrotar Bonnier sina planer på att ge ut tidningen.


I slutet på februari berättade tidningskonsulten Martin Kreuger att han för Bonniers räkning skulle lansera magasinet Allt om Båtar. Han presenterade även en dummy.

Senare under dagen dementerade dock Bonnier uppgifterna. Tidningen befann bara sig i ett tidigt teststadium, enligt Mats Lodin, förlagschef på Bonnier Specialtidningar.

Dagen efter registrerade TTG namnet Allt om Båtar hos PRV. Och den 25 mars registrerades Allt om Båtar i PRVs tidskriftsregister, med utgivning fyra till sex gånger om året.

- TTG jobbar kontinuerligt med att hitta nya titlar, både inom webb och tidningssegmentet. I och med att vi är Sveriges ledande förlag i båtsegmentet tyckte vi att titeln passade oss, sa Klaus Bengtsson, marknadschef på TTG, till Dagens Media i början av april.

TTG ger sedan tidigare ut Båtnytt, Segling och Vi båtägare.

Nu meddelar Bonnier att det inte blir någon båttidning, skriver Mediatrender. Anledningen uppges vara att utsikterna för annonsförsäljning ser sämre ut på grund av hög konkurrens.

Dagens Media söker Mats Lodin, förlagschef på Bonnier Specialtidningar, för kommentar.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.