Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Efter kaoset: Stefan Kercza blir ordinarie vd på Eniro

Publicerad: 18 december 2014, 06:48
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:18

Stefan Kercza tog över som tillförordnad vd efter sparkade Johan Lindgren - blir nu ordinarie.


Ämnen i artikeln:

Eniro

Dagens Media har tidigare berättat om tumultet i Eniro:s företagsledning. Företaget, som har visat en svag utveckling under 2014, sparkade i augusti vd:n Johan Lindgren. Man har även skurit ner på personalstyrkan med 70 personer, något som enligt planen ska spara bolaget 50 miljoner kronor.

Under våren sålde Johan Lindgren 45 000 Eniroaktier för 2,9 miljoner kronor, något som fick Eniroaktien att backa 2 procent på börsen. Johan Lindgren har också polisanmälts av Eniros styrelse för att ha redovisat intäkter innan de flutit in, något som blåst upp värdet på aktien.

Efter Johan Lindgrens sorti klev Stefan Kercza, tidigare vd för danska Eniro, in som tillförordnad vd och koncernchef för bolaget. En lösning som nu blir permanent.

– Stefan klev på som tillförordnad vd för Eniro i mitten av augusti med mycket kort varsel. Styrelsen är imponerad av det engagemang och den målmedvetenhet Stefan har visat från första dagen som tillförordnad vd. Nu har styrelsen beslutat att ge honom det fulla ansvaret för koncernen, säger styrelseordförande Lars-Johan Jarnheimer i ett pressmeddelande.

Stefan Kercza har 25 års erfarenhet från telekombranschen och har tidigare bland annat arbetat som chef för Telenors bolag Uninor i Indien samt som  försäljnings- och marknadsdirektör på danska Telenor.

– Det är ett spännande uppdrag att få leda Eniro-koncernen med 250 000 kunder, 8 miljoner unika besökare och 2 500 medarbetare. Det har varit en turbulent höst för Eniro. Nu är det viktigt att vi får ett mer långsiktigt perspektiv och ser hur vi ökar marknadsorienteringen på ett lönsamt sätt, säger Stefan Kercza i pressmeddelandet.

LÄS ÄVEN:

Anton Andersson

anton.andersson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Eniro

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev