Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag30.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

E24s falska guldäggslista retar Reklamförbundet

Publicerad: 10 April 2002, 08:40
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:16

Affärssajten Ekonomi 24s publicerar en artikel där det tycks som om listan över guldäggsvinnarna avslöjas en dag i förväg. Reklamförbundet, som arrangerar guldäggsgalan, tycker listan är "olycklig".


På Ekonomi24s sajt stod den spännande rubriken "Ekonomi24 avslöjar Guldäggsvinnarna". I en artikel berättar journalisten Mats Paulsen hur han kommit över anteckningarna från juryns ordförande Anders Wester på Mahatma Gandhi Coffee Bar i Bombay. Därefter avslöjas årets vinnare i förtid. Berättelsen verkar i och för sig för otrolig för att vara sann, men det är ändå omöjligt att svara på om det handlar om ett rent påhitt.

- Det enda som stämmer i artikeln är att Anders Wester är juryordförande, säger Anna Serner, vd för Reklamförbundet som arrangerar guldäggsgalan.

Hon tycks inte överdrivet förtjust över listan.

- Det blir olyckligt. Det kommer att spekuleras i vinnarna och fokus flyttas från dem som verkligen vinner imorgon. Vi får se om vinnarna tycker det blir lika roligt att vinna efter det här.

Vad tycker du om Ekonomi24s publicering?

- Jag tror att Mats vill diskutera Guldägget. Det ska man göra. Det är upp till honom att välja formen. Jag vill inte kommentera hans sätt att utöva journalistik. Journalister har etiska regler att följa.

Ekonomi24s chefredaktör Thomas Peterssohn, ligger lågt.

- Det är vår guru i Indien, Mats Paulsen, som försöker sticka hål på guldäggsgalan. Man får tolka artikeln som man vill, säger han.

Fotnot: Ekonomi24 har efter den första publiceringen ändrat rubriken på artikeln.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.