Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

E24: "Vi har redan sagt upp avtalet med FV"

Publicerad: 28 Juni 2002, 16:02
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:14

Ekonomi 24 sade upp avtalet med Finans Vision redan i onsdags. Detta efter obetalda skulder på knappa två miljoner kronor. Det säger Thomas Petersohn, chefredaktör på Ekonomi 24. Finans Visions utspel tolkar han som en motreaktion på deras uppsägning.


- Jag skickade brevet till Hans-Holger Albrecht på MTG i onsdags och sade upp avtalet med omedelbar verkan. Finans Vision har en skuld till oss på i underkant ett par miljoner kronor varav hälften är förfallet redan. Det gäller avtalsenlig debitering för de tjänster vi utfört för dem, säger han.

Pontus Schultz på Finans Vision hänvisar uppsägningen till en rad kontraktsbrott. Bland annat fanns det enligt honom flera namngivna personer i kontraktet mellan parterna som skulle jobba med Finans Vision som inte gör det. Dessutom skulle hela E24s redaktion finnas tillgänglig vilket inte heller varit fallet.

Dessa kontraktsbrott känner Thomas Peterssohn inte till.

- Jag förstår inte vad de talar om. Vi har följt avtalet till punkt och pricka.

Ekonomi 24 ämnar nu fortsätta driva processen att få betalt för de tjänster de levererat. Enligt vad Dagens Media erfar har Ekonomi 24 ansökt om betalningsföreläggande hos Kronofogden på den del av skulden som förfallit.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.