Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

E24 klarar sig bäst när Affärsvärlden kapar

Publicerad: 25 Juni 2002, 14:04
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:14

Tretton tjänster från Affärsvärlden och fem från Ekonomi24 får lämna den sammanslagna redaktionen. I första hand försvinner ickejournalistiska tjänster.


Enligt Thomas Peterssohn är det främst tjänster inom it-, marknad och administration från Ekonomi24 som försvinner. Affärsvärlden kapar bort kringtjänster och databashantering.

- Affärsvärlden får fler journalister än före sammanslagningen. Det sker en omviktning av personal från icke journalistiska tjänster till journalistiska tjänster, säger Thomas Peterssohn, chefredaktör Affärsvärlden.

Av Affärsvärldens tidigare cirka 30 tjänster försvinner 13, drygt 43 procent. Motsvarande siffror för E24 är att 15 kapas med fem, 33 procent.

Med den kvarvarande styrkan hoppas Thomas Peterssohn putsa upp Affärsvärldens forna glans och kunna utmana Veckans Affärer.

- Det är klart att vi vill återfå auktoriteten. Vi vill bli den dominerande rösten i näringslivet. På sikt vill vi förstås gå om Veckans Affärer, det är självklart att vi vill bli etta på marknaden. Framförallt vill vi återta företagsledningarna på bred front. På Finansmarknaden har Affärsvärlden och Ekonomi24 en stark position men bland beslutsfattare vill vi bli starkare, säger han.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.