Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

E-flytt - Skatteverkets nästa kampanj

Publicerad: 19 Januari 2007, 03:58
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:13

Skatteverket smyger igång sin kampanj för e-flytt. Den nya tjänsten testas i en vecka innan pressmeddelandet släpps.


- Vi lyfter fram budskapet att det är snabbt, enkelt och säkert, säger Ann-Sofie Malmberg, uppdragsledare på skatteverkets kommunikationsenhet.

Vid sextiden på kvällen den 26 januari, blir e-flytt tillgänglig som en ny tjänst hos Skatteverket. Genom att använda en e-legitimation, som utfärdas gratis av bankerna, ska flyttregistrering ske maskinellt. Fungerar tjänsten som planerat går Skatteverket tillsammans med mediebyrån Promedia ut med e-flyttkampanjen i radio, tv och dagstidningarna veckan därpå, bland annat som inslag i Anslagstavlan.

- Jag har inte sett någon färdig annons än. Vi ska blanda fakta och skoja till det lite för att få uppmärksamhet omkring tjänsten, säger Billy Grönlund, projektledare på folkbokföringen.

Enligt Billy Grönlund flyttar omkring en miljon människor i Sverige varje år.

-Vi vet inte om det blir någon kampanj, och i så fall inte hur mycket pengar som ska läggas kampanjen. Kanske är Skatteverkets budget mindre nu, det beror på den nya regeringen, säger Annika Axberg på Promedia.

Kampanjen vänder sig till alla som flyttar, men kommer senare att inrikta sig på ungdomar som ska studera på annan ort.

- En bit in på hösten ska informationen synas på webbplatser och msn, säger Ann-Sofie Malmberg.

Övergången till e-tjänster innebär stora förändringar på folkbokföringen. Fler kampanjer lär följa, när de nya tjänsterna blir tillgängliga med e-legitimation.

- Flyttanmälningarna är första steget ut på automatspåret. De står för nästan hälften av våra inkommande ärenden, säger Billy Grönlund, projektledare för införandeprojektet på folkbokföringen.

Folkbokföringen rationaliseras.

- Vigslar, namnbyten och födslar ska hanteras som e-tjänster. Vi kommer att vilja tala om att dessa tjänster finns, precis som vi gör med e-flytt nu under våren, säger Billy Grönlund.

Karin Grahn-Wetter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.