Dubbla guld till VA

2008-10-23 07:59  

Veckans Affärer tog storslam i Sveriges Tidskrifters årliga gala. "Vi har drivit tesen att vi har varit bäst länge, det är kul att någon annan ser det också , säger chefredaktör Pontus Schultz.

Bonniers affärstidning Veckans Affärer kammade hem pris i kategorierna Årets tidskrift - fackpress under 50.000 samt Årets tidskrift - nya medier.

I april, efter förseningar, relanserade Veckans Affärer sin sajt. Samtidigt separerade man sig från TV4s varumärke Ekonominyheterna och ändrade adressen till Va.se. Sveriges Tidskrifters jury verkar ha gillat det man såg.

- Vinnaren använder klassiska metoder för kommentarer och interaktion med redaktionen, men tar samtidigt också nya grepp som etikettering av allt innehåll och framför allt personalisering, var en del av motiveringen.

Är såna här priser viktiga egentligen?

- Det är klart att det är. Allt vi gör kretsar ju kring varumärke. Det är viktigt internt, men lika viktigt externt, säger Pontus Schultz.

Hur ska ni utnyttja detta?

- Vi kommer säkert att göra något kul kring detta. Som sagt, 90 procent av det vi gör är varumärke. Att bra journalistik som hinner andas i finanskrisen belönas är en bra signal för oss och resten av världen, om man ska vara krass.

Martin Schori

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt