Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag25.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Drinkar och cyborgs när Bon bjuder på vip-event

Publicerad: 7 Maj 2008, 08:04
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:50

Brains and booze är devisen för tidningen Bons nya exklusiva vip-event "Bon Futur på Berns" som har premiär imorgon.


I samarbete med Absolut och Berns bjuder Bon in en noga utvald skara gäster som får lyssna till kontroversiella forskare i teknik och naturvetenskap.

Enligt chefredaktör Madelaine Levy är Bon Futur ingen vanlig spritfest. Fokus ligger istället på att gästerna ska få en inblick i framtidens tekniker och naturvetenskapliga innovationer. Kombinationen mellan teknik och kreativitet ska stå i centrum.

- Idén till Bon Futur kom när jag varit ute en kväll och började analysera den tomhetskänsla som kan infinna sig när man kommer hem. Med Bon Futur vill vi skapa möjligheter till ett smartare sätt att umgås i krogmiljö som vi tror kommer att ge upphov till många intressanta samtal och mycket kreativitet, säger Madelaine Levy.

Först ut på talarlistan är den omdebatterade forskaren Kevin Warwick, som vill förvandla sig själv till en cyborg. Processen har redan startat då han bland annat låtit operera in ett chip i armen på sig och sin flickvän Irina. På så sätt kan de kommunicera via nervsystemet.

Det är Warwick som är upphovsmannen bakom teorin om att robotar begår självmord om de placeras i fel miljöer. Han har också en stark övertygelse om att människor behöver bli cyborgs om vi inte vill att datorerna ska konkurrera ut oss.

- Vad vi vet så finns det inga liknande event, men vi har inspirerats av LA Math Club när vi skapade konceptet. LA Math Club startades i Los Angeles av en grupp matteintresserade människor som ville träffas och ha initierade diskussioner i en mer tillåtande miljö, säger Madelaine Levy.

Det är fortfarande inte klart vilka talarna blir efter Warwick men Madelaine Levy har en önskelista.

- Jag skulle gärna se Chris Andersson som är hjärnan bakom teorierna om The Longtail men även Kevin Kelly och Lisa Randall skulle vara roligt att få hit.

För att öka tillgängligheten och bjuda in Bonläsarna kommer föreläsningarna att filmas och läggas upp på Bons hemsida.

Linda Cederberg

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.