Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag30.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Draft FCB byter vd

Publicerad: 21 Augusti 2008, 13:07
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:42

Peter Håwi blir ny vd för Draft FCB. Han efterträder Johan Stille, som blir försäljningsdirektör för Elektroskandia.


- Jag började i dag så jag kan inte prata så mycket om framtiden ännu. Mitt uppdrag nu blir framför allt att tydliggöra varumärket Draft FCB på marknaden. Vi ska bygga upp en tredje nätverksbyrå bredvid Lowe Brindfors och McCann, säger Peter Håwi.

För omkring två år sedan gick Interpublic-nätverken Draft och FCB ihop och förra våren bytte Draft i Sverige namn till Draft FCB. Då ändrade samtidigt byrån inriktning från att vara dm-byrå till att även göra traditionell reklam. Draft FCB ingår fortfarande i Lowe Brindfors och tanken har aldrig varit att separera verksamheterna helt, enligt Johan Stille.

Johan Stille lämnar byrån i oktober för att gå över till kundsidan. Han har jobbat med Elektroskandia i elva år som konsult, varav de senare tiden på Draft FCB. Peter Håwi var tidigare vd på Lowe People men kommer närmast från Lowe i Bangkok.

- Peter hade bestämt sig för att komma hem från Thailand och det pågick en process om vad han skulle göra och parallellt sade jag upp mig. Peter passar perfekt som efterträdare och han ville ha jobbet, så det hela var en fantastisk tur, säger Johan Stille.

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.