onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Dove samlar in pengarmot ätstörningar

Publicerad: 23 september 2008, 12:44
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:39

Dove har startat en kampanj för att stärka unga kvinnors självkänsla. Från och med i går använder Dove 50 öre av varje såld produkt för att bekämpa ätstörningar.


KD

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se


Dove startar fond för att stärka unga kvinnors självkänsla. Den här veckan startar kampanjen för Doves fond för självkänsla. Fonden är en del av Doves internationella Campaign for real beauty, som startade 2004.

- Doves fond för självkänsla har utvecklats för att hjälpa unga kvinnor att stärka sin självkänsla och utmana snäva och begränsande skönhetsideal. Vi har i våra undersökningar bland flickor och kvinnor sett att krav på att se ut som ett orealistiskt ideal ger lägre självkänsla och många mår dåligt av det, säger Maria Friberg, varumärkeschef för Dove på Unilever.

Målet är att till och med år 2010 ha nått ut till 5 miljoner tjejer och kvinnor. I Sverige marknadsförs fonden rikstäckande i dagspress, utomhus och på ungdomssajter som Lunarstorm, Playahead och Bilddagboken. Kampanjen startade i går och pågår till den 22 oktober. Under den perioden skänker Dove 50 öre av varje såld produkt till Riksföreningen Anorexi/bulemi-kontakt.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev