Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag24.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Dominika polisanmäler nätstalker

Publicerad: 22 Augusti 2008, 08:13
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:42

Dominika Peczynski, vd på pr-byrån Mafioso, har fått nog av lögnerna som sprids om henne på nätet. Nu polisanmäler hon sin nätstalker. "Jag uppmanar alla som utsätts för förtal på nätet att göra samma sak", säger hon.


Sedan i mars bloggar Dominika Peczynski, grundare och vd bakom pr-byrån Mafioso, på Hanky.se.

I kommentersfältet till hennes blogg som handlar om livet som ensamstående mor, PR-företagare och kokboksförfattare, har hon råkat ut för en nätstalker.

- Personen har skrivit hundratals kommentarer, dygnet runt, fulla av en massa lögner, säger Dominika Peczynski, och fortsätter:

- Det har varit allt från att jag skulle spela in porrfilm hemma framför min dotter, till att jag skulle vara alkoholist. Väldigt obehagligt helt enkelt.

Efter att Hanky.se, i samråd med Dominika Peczynski, stängt av de anonyma kommentarerna från flyttade nätstalkern sina kommentarer om henne till Linda Rosings blogg, som även den finns på Hanky.se.

- Då förtstod jag att jag var tvungen att göra något, säger Dominika Peczynski.

Hanky.se har säkrat vilket ip-nummer som ligger bakom kommentarerna, och Dominika Peczynski har nu gjort en polisanmälan.

- Jag är glad att jag har agerat. Jag uppmanar alla som utsätts för förtal på nätet att göra samma sak.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.