Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag30.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Doktor Kosmos ska t(v)ätta bort kommuniststämpeln

Publicerad: 26 November 2008, 11:06
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:35

För Dagens Media berättar Doktor Kosmos frontfigur Uje Brandelius om jobbet som vänsterpartiets nya pr-man. "Jag var inne på arbetsförmedlingen eftersom jag behövde ett jobb helt enkelt", säger han.


Uje Brandelius har ett förflutet som journalist bland annat på Arbetarbladet och Sveriges Radio. Han är även frontfigur för plojpolitiska kultbandet Doktor Kosmos.

Men Doktor Kosmos betalar inte hyran. För en tid sedan surfade Uje Brandelius in på arbetsförmedlingens hemsida och stötte på en ledig tjänst som vänsterpartiets pressekreterare.

- Jag behövde ett jobb helt enkelt och hittade den tjänsten. Sedan sökte jag och fick jobbet, säger Uje Brandelius, till Dagens Media.

Även om titeln officiellt är pressekreterare ska Uje Brandelius ha en fri roll med målet att skapa pr och driva opinion kring vänsterpartiets politik.

- Jag ska fungera lite som en intern reklambyrå, sedan kommer jag också jobba som en vanlig pressekreterare.

Vad skulle det stå på ditt drömlöp med Lars Ohly?

- Oj vad svårt. Det vet jag inte. Men jag hoppas att vänsterpartiet inte står och faller med Lars Ohly, säger Uje Brandelius och fortsätter:

- Mitt mål är att alla som egentligen sympatiserar med vänsterpartiets politik men inte vågar rösta på dem, ska göra det. Många har idag hang-ups på allt från ordet kommunism till bilder av demonstrationståg med piercade näsor.

Lars Ohly ska enligt Expressen vara "lyrisk" över rekryteringen.

- Jag har tre skivor hemma med Doktor Kosmos, säger han till Expressen.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.