Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Dobermans vd till UR

Publicerad: 16 Mars 2012, 09:15
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:29

SVT, UR och SR fyller ut sin styrelse med tre nya ledamöter. Samtliga är kvinnor med en gedigen bakgrund inom medie- och kommunikationsbranschen.


Ämnen i artikeln:

Sveriges RadioSVTUR

Det är Natur och Kulturs vd Eva Swartz Grimaldi, Dobermans vd Lisa Lindström och Promedias vd Lena Larsson som kliver in i styrelserna för SVT, UR och SR. 

 – Vi är glada att dessa tre mediaproffs har accepterat att träda in i styrelserna. Ägarstiftelsen vill med dessa inval ytterligare stärka styrelsernas kunskap om den föränderliga medievärld där public service-företagen verkar, säger Förvaltningsstiftelsens ordförande Ove Joanson i ett pressmeddelande.

Lena Larsson tar plats i Sveriges Radios styrelse medan Eva Swartz Grimaldi, som tidigare varit programdirektör på TV4 och vd för Meter, går till SVT. Lisa Lindström blir å sin sida ledamot i Utbildningsradion.

– Det enda felet jag kan se med styrelsesammansättningen är en viss brist på manliga ledamöter, men stiftelsen vill enbart se till kompetens och avstod därför från att kvotera in fler män, säger Ove Joanson.       

I övrigt är det få förändringar i styrelserna, förutom att även respektive bolags vd tar plats i dem.

Doberman har sedan flera år tillbaka SVT och SR på kundlistan. Man har även tidigare jobbat med UR.

Martin Schori

Ämnen i artikeln:

Sveriges RadioSVTUR

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.