Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

DNs sparprogram klart före midsommar

Publicerad: 6 Juni 2002, 05:44
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:15

DNs sparprogram ska vara klart före midsommar och några beslut om personalminskningar har inte tagits, enligt DNs vd Fredrik Åkerman. Enligt reklamtidningen Resumé måste 100 anställda lämna Dagens Nyheter.


Dagens Nyheter behöver minska kostnaderna med ett 100-tal miljoner kronor. DN-ledningen har därför fått i uppdrag av styrelsen att ta fram ett sparprogram, som sannolikt innebär personalminskningar. Före midsommar ska DNs ledning presentera sparprogrammet för personalen.

Enligt Resumé innebär det att 100 personer måste lämna DN, varav 50-75 på redaktionen.

- Det är en spekulation, säger journalistklubbens ordförande, Johannes Åman.

DNs vd Fredrik Åkerman, säger sig inte ha fattat något beslut om personalminskningar och vill inte kommentera siffran.

- Vi jobbar med ett besparingsprogram som blir klart före midsommar, det handlar om att spara 50-100 miljoner kronor. Vi behöver spara pengar för att inte gå med förlust. DN ska inte gå med förlust ett dåligt år. Vi ser över alla delar av verksamheten och har inte fattat några beslut.

Uppgiften om att 100 personer måste lämna DN - hur rimlig är den?

- Det vill jag inte kommentera.

Inte heller Thomas Axén, vd för Bonniers dagstidningar, har fått någon uppgift på hur många som måste lämna Dagens Nyheter.

- Nej, jag har inte hört den siffran. Vi har sagt åt ledningen för DN att komma med förslag på hur de ska minska kostnaderna, men de har inte kommit tillbaka med något förslag.

Räcker det med att spara 100 miljoner kronor?

- Kostnaderna behöver nog minska mer än så.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.