tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

DNs ledare missadeUSAs nej till krispaketet

Publicerad: 30 september 2008, 07:46
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:39

"Gårdagens kraftiga finansoro visar att osäkerheten ännu är stor på marknaden, trots uppgörelsen om det amerikanska räddningspaketet". Så börjar Dagens Nyheters ledare idag.


FS

Fredrik Svedjetun

fredrik@dagensmedia.se


DNs ledare idag Nyheterna har sedan igår kväll dominerats av den oväntade nedröstningen i USAs representanthus av president Bushs räddningspaket. Nu darrar hela världsekonomin.

Men de som läser DNs ledare idag - och som inte har följt utvecklingen sedan i helgen - kan få intrycket av att räddningspaketet röstades igenom.

"Kongressens klartecken till räddningspaketet lyckades inte stabilisera marknaderna. Börserna rasade kraftigt i Europa igår", skriver DN.

Tidningen skriver även:

"Såväl demokrater som republikaner har tvingats till eftergifter. Mest har det svidit för republikanerna att säga ja. Att låta staten gå in och rädda krisande finansinstitut strider mot deras fundamentala marknadsekonomiska principer. Det luktar socialism. Men nu tvingades alla parter gilla läget. Utan ett massivt stödpaket hade finansmarknaderna kunnat kollapsa och ekonomin dykt ned i depression".

Niklas Ekdal, chef för DNs ledarredaktion, förklarar att dagens ledare diskuterar det faktum att demokraterna och republikanerna i helgen enades om räddningspaketet. Ledaren tar inte upp representanthusets omröstning igår.

- Vi skrev om uppgörelsen som skedde på söndagskvällen, sedan röstade de sent igår kväll. Ledaren utgår från hur läget var i går eftermiddag, säger Niklas Ekdal till Dagens Media.

Niklas Ekdal kan hålla med om att det ser olyckligt ut.

- Det är alltid problematiskt när det händer saker efteråt. Sådana saker händer när det är efter pressläggning. Vi får fixa till det idag.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev