Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag28.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

DN: Vi har en del att lära från kvällstidningarna

Publicerad: 18 Januari 2011, 12:04
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:25

Dagens Nyheter anställer Jens Kärrman som politisk reporter. Han ska nu lära DN att bli lite mer som kvällspressen.


Jens Kärrman har tidigare jobbat på Aftonbladet och Stockholm City. Den 14 februari tillträder han tjänsten som politisk reporter på Dagens Nyheter.

- Något som är mycket positivt med Jens är att han är mycket erfaren trots att han är ung och båda de egenskaperna värdesätter vi, säger Åsa Tillberg, redaktionschef på Dagens Nyheter.

Hon säger också att det är positiv att han har en bakgrund i kvällspressen.

- Vi har en del att lära från kvällstidningarna som till exempel att vara ännu snabbare och ännu mer på, säger Åsa Tillberg.

När ni annonserade tjänsten skrev ni att ni sökte ”Sveriges bästa politikreporter”, är det vad ni hittat?

- Ja, absolut.

Vad är det viktigaste att bevaka inom politiken just nu?

- Något som är viktigt för läsarna är att vi bevakar politikens innehåll och  då främst det som påverkar dem i vardagen som vård, skola och omsorg.

Andra aktuella frågor är hur Socialdemokraterna utvecklas och hur det kommer att fungera med Sverigedemokraterna i riksdagen under mandatperioden.

Jens Kärrman säger själv att han har lärt sig det mesta under sina tio år på Aftonbladet och han känner att kvällstidningarna generellt har bättre tidstänk.

- De är möjligtvis lite bättre på att tänka på att det ska bli intressant i morgon. De tänker ett steg längre rent tidsmässigt, säger han.

Marie Larsson

dagensmedia.redaktion@almamedia.fi

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.