Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

DN utmanar DI med tabloidformatet

Publicerad: 18 Juni 2002, 13:34
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:15

Förändringarna av formatet på Dagens Nyheters B- och C-delar innebär nya annonsmöjligheter, enligt annonsdirektör Urban Hilding. Han lyfter fram ökade möjligheter att locka näringslivsannonsörer och aviserar skärpt konkurrens mot affärstabloiderna.


DNs ekonomidel får tabloidformat och blir en del i kampen.

- Tabloidformatet innebär ett skarpare läge mot producent- och näringslivsannonsörer. Konkurrensen med DI och liknande tidningar ökar bland annat i och med att vi kan erbjuda samma format, säger Urban Hilding.

Förändringarna av formatet på ekonomi- och sport samt kulturdelen innebär också förändringar av det redaktionella materialet, enligt Urban Hildning. Förändringar som kan ge nya annonsmöjligheter.

- Det handlar också om en ny utformning av innehållet. Vi förändrar tidningen kraftfullt och har möjlighet att från början titta på placeringar, redaktionella miljöer och liknande för annonserna, säger han.

I och med att delar av DN blir tabloid blir tidningen också tjockare.

- När vi gör betydligt fler sidor med ett förändrat upplägg har vi möjlighet att påverka för att exempelvis få fler fasta eller områdesspecifika placeringar.

Påverkas annonspriserna?

- Det är lätt att hamna i läget där vi höjer lite från år till år eller låter priserna vara oförändrade. Nu blir DN en ny produkt där vi kan erbjuda fler annonslösningar i fler format på de olika delarna och allt ses över.

Påverkas annonspaketen?

- Vi kommer att jobba kvar med det format som vi haft tidigare i A-delen samt i bilagorna. Förändringarna sker i B- och C-delen. Men vi har även tidigare arbetat med en blandning av tabloid och broadsheet i och med LördagSöndag och DN på stan.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.