Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag03.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

DN.se lanserar ny sajt - och utvecklingsblogg

Publicerad: 9 Februari 2009, 11:47
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:22

DN lanserar en ny webb i vår med förändrad funktionalitet och uppfräschad design. Det hemliga utvecklingsprojektet hamnade i bloggarnas rampljus i helgen, då testsajten av misstag blev tillgänglig för omvärlden.


- Vi hade inte riktigt tänkt oss att alla skulle kunna surfa till nya sajten ännu. Det berodde på ett missförstånd i teknikledet. Vi kikar på vad som egentligen hände, säger Charlotta Friborg, redaktionschef på DN.se.

Som motdrag lanserade DN.se en utvecklingsblogg i helgen. Den följer arbetet med nya sajten och ger läsare möjlighet att komma med värdefull feedback.

- Vi har länge planerat för en utvecklingsblogg. Den skulle starta på måndag, men efter missödet startade vi den redan i lördags, säger Charlotta Friborg.

Om allt går enligt planerna kommer den nya versionen av DN.se upp någon gång under första kvartalet. Grundtankarna från förra redesignen för ett och ett halvt år sedan behålls, men det blir en del förändringar.

- Det är snarast en evolution och inte en revolution. Framför allt innebär det en ny teknisk kod, som ger oss möjlighet att ha inbäddad webb-tv i artiklarna och modererade artikelkommentarer, säger Charlotta Friborg.

Andra nyheter är en samlad sida för webbtv-inslag, större möjlighet att visa angränsande material i artikelvyn och en utvecklad sökfunktion. Redaktionen har också rensat upp i spalterna. Bland annat renodlas innehållet i den tredje spalten för olika listor som ska göra materialet på DN.se mer lättillgängligt.

Valtech bidrar med tekniskt kunnande och Doberman har gjort designen.

Läs mer om DN:s nya sajt på Digmar.

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.