Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag02.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

DN:s VM-bloggare sägs upp

Publicerad: 24 Maj 2010, 14:16
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:49

Frederic Pavlidis hann knappt börja sin VM-bevakning innan han sades upp.


Ämnen i artikeln:

Gunilla HerlitzDagens Nyheter

Dagens Nyheter – som gick back med runt 100 miljoner kronor förra året - måste spara pengar.

En del i sparpaketet är att 11 medarbetare sägs upp. En av dem är sportreportern och redaktören Frederic Pavlidis, som bland annat skriver bloggen "VM-äventyret".

– Ja, det stämmer. Det är synd att jag är sent anställd och det är klart att jag är ledsen att förlora jobbet, säger Frederic Pavlidis, som inte vet vad han ska gära framöver.

Bloggen bevakade främst förbundskaptenerna Lars Lagerbäck och Sven-Göran Erikssons arbete med Nigeria respektive Elfenbenskusten före VM-turneringen.

– Det var så det var tänkt från början, säger han.

Webbredaktionen är en av de redaktioner som drabbats hårdast av nedskärningarna och sex anställda har fått besked om uppsägning.

– Men det handlar inte om sex tjänster. Vi fyller på med medarbetare på andra avdelningar och har utlyst tjänsterna internt, säger redaktionschefen Björn Hedensjö, vars personalstyrka nu består av 27 anställda.

Andra som sagts upp på DN är Mellanösternkorrespondenten Nathalie Besèr, medie- och reklamreportern Jonas Leijonhufvud och reportern Astrid Billengren.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.