Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

DN och NA tillät annons för förbjudet hundhalsband

Publicerad: 16 April 2007, 06:28
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:07

Djurskyddsmyndigheten har anmält ett flertal dagstidningar till Konsumentverket för att de publicerat annonser för ett elhalsband till hundar, som är förbjudet att använda. Bland de anmälda tidningarna finns bland annat Dagens Nyheter, Östgöta Correspondenten och Nerikes Allehanda.


Roger Elverskog, biträdande annonschef på Nerikes Allehanda, känner inte till Djurskyddsmyndighetens anmälan, men säger att publiceringen av annonsen var ett misstag.

- Enligt våra regler får det inte förekomma annonser för produkter som inte är tillåtna att använda. Om en sådan annons förekommer handlar det om olycksfall i arbetet. Alla annonser kontrolleras innan de publiceras och vi stoppar många annonser varje vecka, men det går inte att undvika att en annons slinker igenom ibland, säger Roger Elverskog.

Nerikes Allehanda tog bort annonsen för dressyrhalsbandet sedan en veterinär kontaktat tidningen och berättat att produkten är förbjuden att använda.

Vilka produkter får inte annonseras i Nerikes Allehanda?

- Alla annonser måste följa marknadsföringslagen och tryckfrihetsförordningen. Vi försöker också att välja bort annonser för kontroversiella produkter.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.