Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag12.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

DN och Expressen startar bemanningsföretag

Publicerad: 5 juni 2009, 06:50
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:35

Marieberg Media heter det nya bemanningsföretaget, som nu ska rekrytera ett 30-tal journalister. "Många stora medieföretag säger upp folk, men vi kan istället anställa", säger verksamhetschefen Tobias Hellström till Dagensmedia.se.


Varje år behöver Expressen och Dagens Nyheter ett hundratal personer som kan fylla luckor i personalstyrkan vid semestrar och föräldraledigheter. Tanken med Marieberg Media är att slippa skola in nya journalister varje gång och att erbjuda en bättre anställningstrygghet, säger Tobias Hellström.

- Vi vill minska genomströmningen av visstidsanställda och inskolningen av nya medarbetare. Dessutom får vi mer stabilitet och de anställda får mer trygghet, säger han.

Marieberg Media blir ett eget bolag som samägs av Expressen och Dagens Nyheter. I höst räknar han med att ha rekryterat ett 30-tal journalister.

- Mitt i den värsta lågkonjunkturen som branschen upplevt kommer vi kunna anställa. Det som är intressant med de här jobben är att de som jobbar här kommer att vara på båda tidningarna och arbeta både med papper och webb, säger Tobias Hellström.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.