Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag24.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

DN kör ut Metro från McDonalds

Publicerad: 25 Januari 2007, 09:20
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:12

Från och med nästa vecka kan McDonalds gäster läsa DN gratis till morgonkaffet. Genom ett samarbetsavtal ska DN köra ut tidningar till 29 restauranger i Stockholmsområdet. Restauranger där Metro tidiagre har distribuerats. DN bryter också sitt tidigare samarbete i Stockholm med McDonalds konkurrent Max.


DN har tidigare delat ut tidningar på Max i Stockholmsregionen och ute i landet. Nu tar McDonalds över Stockholm medan Max fortsätter distributionen ute i landet.

- Vi tycker det är spännande att finnas där stockholmarna finns och när McDonalds inledde sin stora frukostsatsning tyckte vi att DN var ett bra komplement. Frukost och morgontidningen är tätt förknippade, säger Maria Rosengren, upplage- och marknadsdirektör på DN.

Mikael Wennerros marknadskonsult på McDonalds är nöjd med samarbetsavtalet.

- DN är Sveriges största morgontidning och samarbetet med dem ger ett mervärde till våra gäster, säger han.

Ger DN ett större mervärde än Metro?

- Vi har märkt att våra gäster gärna läser DN till frukosten.

Mellan 4.000 - 5.000 tidningar ska köras ut dagligen och Maria Rosengren ser flera fördelar med samarbetet.

- Vi gör oss mer tillgängliga och når en ny yngre målgrupp. Vi har ett liknande samarbete med Waynes Coffe och tycker det är roligt att kunna visa på vikten av en bra frukost som kunden kan äta i lugn och ro med sin DN.

Reducerar ni inte varumärket DN med sådana här aktiviteter?

- Vi ger inte bort tidningarna. Vi har en affärsuppgörelse med McDonalds där de köper tidningar för att dela ut dem till sina kunder.

Peter Paunovic, försäljningschef på Metro, meddelar per mejl att Metro har ett fortsatt samarbete med Mc Donalds, dock inte på samtliga restauranger i Stockholm, och att Metro dessutom distriuberas i Göteborg & Skåne via Mc Donalds.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.