fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Disneys dalmatinerlanseringska få kunderna att skälla

Publicerad: 5 september 2008, 12:33
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:41

Inför dvd-lanseringen av De 101 Dalmatinerna II - Tuffs äventyr i London, bygger Disney ut sin existerande dalmatinersajt. Inför lanseringen av den ursprungliga dalmatinerfilmen skulle användarn adoptera valpar, nu skall de skälla som hundar.


HW

Henrik Widell


Disney satte upp kampansajten redan inför klassikersläppet av De 101 Dalmatinerna på dvd. Användarna fick adoptera en valp och sköta den som en virtuell tamagochi. Olikt andra kampanjsajter släcktes den inte ner efter lanseringen.

- Den blev väldigt populär och har fortsatt dra trafik utan att vi egentligen har gjort något. Därför väljer vi nu att bygga ut den med nytt innehåll inför lanseringen av Tuffs äventyr i London, säger Anna Glanmark, skandinavisk produktchef på Walt Disney Studios Home Entertainment.

Den nya funktionen kallas Studio 101 och låter användarna spela in sitt eget hundskall. Andra användare får sedan rösta fram det bästa skallet. Användarnas egna skall kan också skickas till kompisar och på så sätt får kampanjen också en viral spridning. Disney fortsätter också med att samarbeta med partners, något som de introducerade i samband med lanseringen av Djungelboken 2007.

- Då hade vi en tävling som vi kallade bananjakten där användarna fick leta banner som vi gömt på våra partners sajter.

Det samarbete som Disney har använt för båda dalmatinerlanseringarna är främst ett trafiksamarbete. Sajter som är partners till Disney länkar via en dalmatinerbanner trafik till kampanjsajten, där de i utbyte får exponering på en toppbanner. Bannern som visas för användaren är alltid från den sajt som de har länkats in ifrån.

- Vi har kontaktat ett 50-tal sajter och räknar med att få med mellan 30 och 35, säger Anna Glanmark.

Disneys kampanjsajt är gjord av Pronto. Du hittar den här.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev