Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag24.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

DIs börskrönikör slutar för att skriva om Stenbeck

Publicerad: 14 Februari 2008, 12:15
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:56

Dagens Industris börskrönikör och reporter Bengt Carlsson byter sida. Han lämnar DI för att skriva en bok om Kinnevik och jobba på Handelsbanken.


Bengt Carlsson tillträder en ny tjänst på Handelsbankens informationsavdelning, där han blir ansvarig för medierelationer vid sidan av presschefen Johan Lagerström.

Under 2,5 år kommer han att vara tjänstledig på halvtid från Handelsbanken för att skriva en bok om Kinnevik på uppdrag av bolaget.

- Boken ska handla om Kinneviks historia och sättet att arbeta. Det är ett fantastiskt arbete att ge sig på och det ska bli spännande att få access till allt material, säger Bengt Carlsson.

Bokprojektet gick inte att kombinera med jobbet på en affärstidning.

- Jag gör ett sidobyte och lämnar journalistiken. Det känns vemodigt men efter 20 år är det också lockande att göra något annat.

Bengt Carlsson har jobbat på Dagens Industri i två år. Han sa upp sig i dag men blir kvar på tidningen ytterligare några månader. Chefredaktören Gunilla Herlitz beklagar Bengt Carlssons beslut att lämna tidningen.

­ Det är inte så mycket mer jag kan göra än att önska honom lycka till, säger hon.

Det är ännu inte klart vem som kommer att ersätta Bengt Carlsson som börskrönikör.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.