Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag01.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Direktör lämnar Politikens Lokalaviser efter oenighet

Publicerad: 27 Maj 2008, 09:11
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:47

Den danska mediekoncernen Politikens Lokalavisers svenska marknadsdirektör Jonas Natt och Dag lämnar företaget efter meningsskiljaktigheter med vd Jan Halling.


Jonas Natt och Dag tillträdde sin tjänst på Politikens Lokalaviser i november 2007. Dessförinnan ansvarade han för försäljning och marknadsföring på Mentor Online.

Nu väljer Jonas Natt och Dag att lämna Politikens Lokalaviser, som driver 29 tidningar i Sverige under namnet Lokaltidningen.

- Jag sade upp mig i går. Det grundläggande är att jag och vd inte delar samma uppfattning om hur vi ska lyckas med storkundförsäljningen. Det var ett huvuduppdrag när jag anställdes, säger Jonas Natt och Dag till Dagens Media.

Jonas Natt och Dag konstaterar att Politikens Lokalaviser är duktig på lokal försäljning, men att det finns mycket kvar att göra för att locka rikstäckande annonsörer.

- Där har vi inte kommit fram. Därför har jag presenterat ett förslag till ny säljstrategi och ny säljorganisation. Men tyvärr har jag inte fått det gehör från honom (Jan Halling) som jag hade hoppats på och som jag anser är nödvändigt. Därför anser jag inte att vi har de förutsättningar som vi krävs.

Jonas Natt och Dag ska det närmaste halvåret fundera på vad han vill göra och lyssna på nya jobberbjudanden.

- Det är inom mediebranschen som jag har min största kompetens, men det kan även vara något annat som har med försäljning och marknadsföring att göra. Jag vill till ett intressant bolag med öppet sinne.

Politikens Lokalaviser har tidigare gått ut med att bolaget ska expandera kraftigt i Sverige de närmaste åren. Flera nya titlar ska startas, med det slutgiltiga målet att täcka hela Sverige.

Dagens Media har sökt Jan Halling.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.