Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Dilsa Demirbag-Sten sågar Citys chefredaktör Mikael Nestius

Publicerad: 22 Maj 2008, 07:35
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:48

Expressens skribent Dilsa Demirbag-Sten ställer sig på Sakine Madons sida i bråket mot Citys chefredaktör Mikael Nestius. I en krönika hävdar Demirbag-Sten att Nestius har "ett brett register av övertramp".


Dagens Media har tidigare berättat att Citys krönikör Sakine Madon överväger att säga upp sig.

Detta efter att Mikael Nestius, utan hennes vetskap, tog in en replik från tidningen Fokus på en krönika i vilken Sakine Madon kritiserade Fokus ranking av bästa kommuner på integration.

- I repliken påstår Fokus att jag har skrivit att siffrorna var osanna. Det har jag inte gjort. Det var Fokus slutsatser jag kritiserade inte siffrorna, sa Sakine Madon till Dagens Media.

Nu går Sakine Madons Bonnier-kollega Dilsa Demirbag-Sten också ut och kritiserar Mikael Nestius agerande. I en text i Expressen skriver Dilsa Demirbag-Sten:

"I vanliga fall brukar krönikörernas texter få stå för dem, om de inte överträder publicistiska gränser. Ingen uppgift är dock liten nog för Nestius, som tog in ett genmäle på krönikan utan att informera Madon. En liten story, om det inte vore så att Nestius har ett brett register av övertramp, varav detta bara är det senaste exemplet."

I ett svar på Dilsa Demirbag-Stens debattinlägg skriver Mikael Nestius att han är generös med genmälen i City, en policy som han har för avsikt att fortsätta med.

"Jag gissar att Dilsa Demirbag-Sten och Sakine Madon känner varandra", skriver han i Expressen.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.