lördag1 april

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Di.se slår besöksrekord

Publicerad: 11 september 2008, 07:40
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:40

Di.se drar ifrån i den bittra kampen med ärkerivalen E24. "Det visar att allt fler väljer oss som förstaalternativ", säger Linus Paulsson, chefredaktör för Di.se.


EW

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se


Med 957.250 unika besökare satte Di.se besöksrekord för sin sajt under vecka 36.

Under samma period noterade rivalen E24 744.121 unika besökare.

Linus Paulsson, som under våren och sommaren har utkämpat ett bittert krig med E24s chefredaktör Per Lundsjö om vem som har Sveriges största ekonomisajt, är nöjd.

- Vi har alltid varit större än E24 vad gäller sidvisningar, men nu har vi även dragit ifrån ordentligt gällande unika besökare. Vi tror att det beror på att Di.se har blivit ett än mer självklart förstaval för ekonominyheter, säger han.

Enligt Linus Paulsson är det höjd redaktionell kvalité som ligger bakom framgången. Men Di.se har även fått stor draghjälp av de senaste veckornas börsturbulens, ränteosäkerhet och det stora intresset kring vad som händer med priserna på bostäder.

- Ju mer oro det är, desto mer svar söker folk. Vi hoppas att folk har valt Di.se för att de hittar allt här. Vårt mål är att man inte ska behöva gå till en annan sajt. Gör man det har vi misslyckats.

De ökade besökssiffrorna har lett till ett ökat intresse bland annonsörerna.

- Vi har fått in flera helt nya annonsörer under den senaste tiden. Vi märker inte av någon lågkonjunktur.

När spränger ni miljonvallen?

- Det skulle såklart vara väldigt kul. Men det är långt upp dit även från 957.000. Jag ser hellre att vi ökar än mer på sidvisningar. Det är det bästa måttet på redaktionell kvalité.

Di.se noterade 18.722.383 sidvisningar under vecka 36. Samma siffra för E24 var 3.709.678.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev