onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Di.se möblerar om

Publicerad: 29 september 2008, 06:39
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:39

Di.se kastar ut sitt egenbyggda publiceringssystem till förmån för Drupal. Den 6 oktober relanseras Ditv.se på den nya plattformen.


OE

Ola Eriksson


- Det blir en helt ombyggd sajt. Det var naturligt att börja med Ditv.se eftersom att den är en mycket mindre sajt än Di.se, säger Martin Ahrend, vd på Di.se.

Di.se kör sedan tolv år tillbaka ett egenbyggt publiceringsystem. Det får nu stryka på foten och så även Polopoly som används inom stora delar av Bonnier-koncernen.

- Vi har tittat på Polopoly, Escenic och en rad andra system, men vi kommer från en värld där vi byggt allt själva och ville inte låsa in oss i ett fack. Därför föll valet på Drupal.

Martin Ahrend ser open scoure som ett mycket spännande fenomen.

- Vi försöker alltid hitta nya sätt att arbeta med våra digitala kanaler och inte ta in en massa gammalt i processen. Med hela Drupal-communityt i ryggen får våra utvecklare också på sitt sätt nya arbetskamrater.

Enligt bloggaren Martin Edenström, som specialiserat sig på publiceringssystem, kommer Di.se med sina en miljon unika besökare i veckan bli världens största sajt som använder Drupal.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev