Di.se möblerar om

2008-09-29 08:39  

Di.se kastar ut sitt egenbyggda publiceringssystem till förmån för Drupal. Den 6 oktober relanseras Ditv.se på den nya plattformen.

- Det blir en helt ombyggd sajt. Det var naturligt att börja med Ditv.se eftersom att den är en mycket mindre sajt än Di.se, säger Martin Ahrend, vd på Di.se.

Di.se kör sedan tolv år tillbaka ett egenbyggt publiceringsystem. Det får nu stryka på foten och så även Polopoly som används inom stora delar av Bonnier-koncernen.

- Vi har tittat på Polopoly, Escenic och en rad andra system, men vi kommer från en värld där vi byggt allt själva och ville inte låsa in oss i ett fack. Därför föll valet på Drupal.

Martin Ahrend ser open scoure som ett mycket spännande fenomen.

- Vi försöker alltid hitta nya sätt att arbeta med våra digitala kanaler och inte ta in en massa gammalt i processen. Med hela Drupal-communityt i ryggen får våra utvecklare också på sitt sätt nya arbetskamrater.

Enligt bloggaren Martin Edenström, som specialiserat sig på publiceringssystem, kommer Di.se med sina en miljon unika besökare i veckan bli världens största sajt som använder Drupal.

Ola Eriksson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt